Recept

Gratinované vepřové řízky s vejci a salámem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 17061
Kategorie: Maso

Ingredience

20 g Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Olej rostlinný
200 g Salám jemný
1 kávová lžička Sůl
120 g Sýr Eidam cihla 40%
4 ks Vejce slepičí
600 g Vepřová kýta

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 746 kcal
Kilojoule 3 122kJ
1% Sacharidy 4 g
78% Tuky 59 g
41% Sodík 818 mg
88% Bílkoviny 49 g

Gratinované vepřové řízky s vejci a salámem postup přípravy receptu:

1

Omyté maso nakrájíme na řízky, po okrajích nařízneme, osolíme a po obou stranách opečeme na rozehřátém oleji.

2

Na jiné pánvi připravíme sázená vejce a salám nakrájený na kolečka opečeme na oleji.

3

Řízky vložíme do zapékacích misek, poklademe kolečky salámu, sázenými vejci a posypeme nastrouhaným sýrem. Povrch pokapeme rozpuštěným máslem.

4

Pokrm gratinujeme v silně vyhřáté troubě, až se sýr začne tavit.

Poznámka

Podáváme s vařenými nebo opečenými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept