Janovské rizoto - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Janovské rizoto
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 17062 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
0,3 ks | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
200 g | Kuře |
60 g | Máslo čerstvé |
2 ks | Mrkev kořen |
1 špetka | Oregano sušené |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
300 g | Rýže loupaná |
1 špetka | Šafrán |
1 špetka | Sůl |
6 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
2 dl | Víno bílé |
0,5 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 67g |
---|---|
Cholesterol | 67,7mg |
Draslík | 322,7mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,1mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Kuře, Oregano sušené, Rýže loupaná, Sůl, Sýr Parmezán, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Šafrán, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Janovské rizoto postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou, na kousky nakrájenou zeleninu spolu s omytým, na kousky nakrájeným kuřecím masem osmahneme na másle. Osolíme, přidáme koření a zalijeme vínem. Vše dusíme téměř doměkka. |
2 | Potom přidáme rýži, zalijeme vývarem a dusíme asi 15 minut. |
3 | Nakonec pokrm promícháme s nasekanou petrželkou, nastrouhaným sýrem a podle chuti přisolíme. |
Poznámka
Podáváme s hlávkovým salátem.