Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (41%)
ID receptu: 17062
Kategorie: Rizota

Ingredience

0,3 ks Celer bulvový
1 ks Cibule
200 g Kuře
60 g Máslo čerstvé
2 ks Mrkev kořen
1 špetka Oregano sušené
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
300 g Rýže loupaná
1 špetka Šafrán
1 špetka Sůl
6 polévková lžíce Sýr Parmezán
2 dl Víno bílé
0,5 l Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 802 kcal
Kilojoule 3 356kJ
20% Sacharidy 73 g
267% Tuky 200 g
40% Sodík 802 mg
42% Bílkoviny 24 g

Janovské rizoto postup přípravy receptu:

1

Očištěnou, na kousky nakrájenou zeleninu spolu s omytým, na kousky nakrájeným kuřecím masem osmahneme na másle. Osolíme, přidáme koření a zalijeme vínem. Vše dusíme téměř doměkka.

2

Potom přidáme rýži, zalijeme vývarem a dusíme asi 15 minut.

3

Nakonec pokrm promícháme s nasekanou petrželkou, nastrouhaným sýrem a podle chuti přisolíme.

Poznámka

Podáváme s hlávkovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept