Indický kuřecí pilaf - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Indický kuřecí pilaf
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 17063 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 ks | Cibule |
6 ks | Hřebíček |
6 ks | Kardamom |
1 ks | Kuře |
2 polévková lžíce | Mandle plátky |
1 špetka | Pepř černý mletý |
500 g | Rýže loupaná |
0,5 kávová lžička | Skořice mletá |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
0,5 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 154g |
---|---|
Cholesterol | 564,1mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 44g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,6mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hřebíček, Kardamom, Kuře, Rýže loupaná, Skořice mletá, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mandle plátky, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Indický kuřecí pilaf postup přípravy receptu:
1 | Rozehřejeme 3 lžíce oleje, přidáme omyté, na kousky nakrájené kuřecí maso a 2 oloupané, nakrájené cibule. Osmahneme, přidáme koření, podlijeme vodou a dusíme. |
2 | Asi po 25 minutách vsypeme rýži, přilijeme vývar a zvolna dusíme, až je rýže sypká. Nakonec přimícháme nakrájené mandle. |
3 | Na zbylém oleji osmahneme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli. |
4 | Pilaf upravíme na talíře a ozdobíme dílky natvrdo uvařených vajec a kolečky osmažené cibule. |