Zdravý recept

Indický kuřecí pilaf

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 17063

Ingredience

3 ks Cibule
6 ks Hřebíček
6 ks Kardamom
1 ks Kuře
2 polévková lžíce Mandle plátky
1 špetka Pepř černý mletý
500 g Rýže loupaná
0,5 kávová lžička Skořice mletá
1 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
0,5 l Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

94% Kalorie 1,862 kcal
Kilojoule 7 790kJ
43% Sacharidy 154 g
107% Tuky 80 g
49% Sodík 988 mg
187% Bílkoviny 105 g

Indický kuřecí pilaf postup přípravy receptu:

1

Rozehřejeme 3 lžíce oleje, přidáme omyté, na kousky nakrájené kuřecí maso a 2 oloupané, nakrájené cibule. Osmahneme, přidáme koření, podlijeme vodou a dusíme.

2

Asi po 25 minutách vsypeme rýži, přilijeme vývar a zvolna dusíme, až je rýže sypká. Nakonec přimícháme nakrájené mandle.

3

Na zbylém oleji osmahneme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli.

4

Pilaf upravíme na talíře a ozdobíme dílky natvrdo uvařených vajec a kolečky osmažené cibule.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept