Smažené kuře po vídeňsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené kuře po vídeňsku
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 17064 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Citrony |
1 ks | Kuře |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 ml | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 441,4mg |
Draslík | 898,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 875,6mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,1mg |
Vitamín E | 3,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Kuře, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažené kuře po vídeňsku postup přípravy receptu:
1 | Omyté kuře zbavíme páteře a větších kostí a rozdělíme na 8 menších porcí. Maso osolíme, opepříme a poprášíme mletou paprikou. |
2 | Porce obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích promíchaných s nasekanou petrželkou a ve strouhance. Smažíme v silně rozehřátém oleji. |
3 | Smažené kuře upravíme na talíře a obložíme dílky omytého citronu. |
Poznámka
Podáváme s vařenými bramborami nebo s bramborovou kaší.