Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 17067

Ingredience

800 g Hovězí svíčková
60 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
2 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 443 kcal
Kilojoule 1 852kJ
0% Sacharidy 2 g
21% Tuky 16 g
15% Sodík 309 mg
79% Bílkoviny 44 g

Bifteky na víně postup přípravy receptu:

1

Očištěné maso nakrájíme na bifteky, jemně je naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme olejem a necháme chvíli odležet.

2

Bifteky upravíme do původního tvaru a zprudka opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji. Podlijeme vínem a zvolna dusíme asi 4 minuty, vjmeme a přendáme na nahřáté talíře.

3

Víno odpaříme na polovinu objemu, přidáme kousky másla a pomalu zahříváme, až se máslo rozpustí a šťáva zahustí. Nakonec přisypeme nasekanou petrželku.

4

Šťávu nalijeme na bifteky a ihned podáváme.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou smažené bramborové hranolky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept