Bifteky na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bifteky na víně
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 17067 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
800 g | Hovězí svíčková |
60 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
2 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 102,0mg |
Draslík | 742,6mg |
Vláknina | 123,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí svíčková, Olej rostlinný, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bifteky na víně postup přípravy receptu:
1 | Očištěné maso nakrájíme na bifteky, jemně je naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme olejem a necháme chvíli odležet. |
2 | Bifteky upravíme do původního tvaru a zprudka opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji. Podlijeme vínem a zvolna dusíme asi 4 minuty, vjmeme a přendáme na nahřáté talíře. |
3 | Víno odpaříme na polovinu objemu, přidáme kousky másla a pomalu zahříváme, až se máslo rozpustí a šťáva zahustí. Nakonec přisypeme nasekanou petrželku. |
4 | Šťávu nalijeme na bifteky a ihned podáváme. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou smažené bramborové hranolky.