Hrachové lívanečky s klobásou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hrachové lívanečky s klobásou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 1707 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Česnek |
1 ks | Cibule |
150 g | Hrách loupaný |
1 ks | Klobása Dunajská |
1 špetka | Majoránka |
0,4 l | Mléko polotučné |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
1 špetka | Tymián sušený |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 132,7mg |
Draslík | 83,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 144,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Majoránka, Sůl, Tymián sušený, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrách loupaný, Klobása Dunajská, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hrachové lívanečky s klobásou postup přípravy receptu:
1 | Hrách nejprve uvaříme doměkka. Poté zcedíme, přidáme vejce, hladkou mouku, mléko, najemno nakrájenou cibuli a dochutíme česnekem, solí, majoránkou a tymiánem. Na závěr přidáme petrželku nasekanou nadrobno. |
2 | Z těsta vytvarujeme menší placičky, ty opékáme na grilu společně s domácí klobásou a podáváme teplé. |