Smažené roštěnky na topinkách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené roštěnky na topinkách
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 17071 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 krajíc | Chléb konzumní |
2 kávová lžička | Hořčice plnotučná |
600 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
2 polévková lžíce | Kečup |
4 ks | Okurky nakládané |
100 ml | Olej rostlinný |
50 g | Sádlo škvařené |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 159,0mg |
Draslík | 573,7mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 724,6mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,4mg |
Vitamín E | 3,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Okurky nakládané, Olej rostlinný, Sádlo škvařené, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Hořčice plnotučná, Hovězí roštěnka níz. peč., Kečup mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažené roštěnky na topinkách postup přípravy receptu:
1 | Očištěné maso nakrájíme na roštěnky, jemně naklepeme, po okrajích nařízneme, osolíme a tence potřeme po obou stranách hořčicí. |
2 | Připravené roštěnky namočíme v rozšlehaném vejci, obalíme ve strouhance a zprudka osmažíme po obou stranách na pánvi na oleji. |
3 | Krajíce chleba osmažíme po obou stranách na sádle, tence potřeme kečupem a poklademe usmaženými roštěnkami. Ozdobíme okurkami nakrájenými do vějířků. |
4 | Ihned podáváme. |