Minutkový guláš s lečem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Minutkový guláš s lečem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 17073 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
2 ks | Feferony |
250 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
4 polévková lžíce | Lečo sterilované |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
80 g | Sýr Eidam cihla 40% |
4 polévková lžíce | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 99,9mg |
Draslík | 626,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,2mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Feferony, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka níz. peč., Lečo sterilované, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 40%, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Minutkový guláš s lečem postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a odblaněné maso nakrájíme přes vlákno na hranolky a zprudka opečeme na oleji. |
2 | Přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a necháme ji zpěnit. Přisypeme mletou papriku, přilijeme vývar, přidáme nasekané feferonky, lečo, sůl, pepř a krátce podusíme. |
3 | Guláš rozdělíme na nahřáté talíře a posypeme nastrouhaným sýrem. |
Poznámka
Podáváme s opékanými bramborami.