Jednoduchý recept

Telecí řízky s citronovou šťávou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 17074

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
600 g Telecí kýta

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 299 kcal
Kilojoule 1 252kJ
0% Sacharidy 1 g
24% Tuky 18 g
14% Sodík 289 mg
56% Bílkoviny 32 g

Telecí řízky s citronovou šťávou postup přípravy receptu:

1

Omyté maso nakrájíme na řízky, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Řízky smažíme po obou stranách na másle a na oleji. Po usmažení je necháme na teplém místě.

2

Do výpeku vmícháme citronovou šťávu a nasekanou petrželku, vložíme řízky, prohřejeme je a přeléváme šťávou.

Poznámka

Podáváme s opékanými bramborami a zeleninovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept