Recept

Telecí řízky s drůbežími játry a šunkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 17077

Ingredience

150 g Játra drůbeží
40 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Sůl
600 g Telecí kýta
1 dl Víno bílé
100 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 361 kcal
Kilojoule 1 508kJ
1% Sacharidy 2 g
23% Tuky 17 g
17% Sodík 342 mg
76% Bílkoviny 43 g

Telecí řízky s drůbežími játry a šunkou postup přípravy receptu:

1

Očištěná, na plátky nakrájená játra podusíme na 20 g másla a osolíme je.

2

Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme je, osolíme a zprudka opečeme po obou stranách na oleji. Spolu s masem opečeme i plátky šunky.

3

Řízky a šunku vyjmeme, olej od opékání slijeme a do pánve vlijeme víno, přidáme zbylé máslo, sůl a krátce povaříme.

4

Řízky upravíme na talíře, na každý položíme plátek šunky a na ni kopečky jater. Nakonec podlijeme šťávou.

Poznámka

Podáváme se smaženými bramborovými hranolky a zeleninovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept