Telecí řízky s drůbežími játry a šunkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí řízky s drůbežími játry a šunkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 17077 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 g | Játra drůbeží |
40 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
600 g | Telecí kýta |
1 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 141,5mg |
Draslík | 654,5mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Sůl, Telecí kýta, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Játra drůbeží, Máslo čerstvé, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí řízky s drůbežími játry a šunkou postup přípravy receptu:
1 | Očištěná, na plátky nakrájená játra podusíme na 20 g másla a osolíme je. |
2 | Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme je, osolíme a zprudka opečeme po obou stranách na oleji. Spolu s masem opečeme i plátky šunky. |
3 | Řízky a šunku vyjmeme, olej od opékání slijeme a do pánve vlijeme víno, přidáme zbylé máslo, sůl a krátce povaříme. |
4 | Řízky upravíme na talíře, na každý položíme plátek šunky a na ni kopečky jater. Nakonec podlijeme šťávou. |
Poznámka
Podáváme se smaženými bramborovými hranolky a zeleninovým salátem.