Recept

Telecí řízky na smetaně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 17078
Kategorie: Maso

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
40 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 polévková lžíce Petržel - nať
150 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
600 g Telecí kýta
1 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 407 kcal
Kilojoule 1 701kJ
1% Sacharidy 2 g
36% Tuky 27 g
14% Sodík 290 mg
58% Bílkoviny 32 g

Telecí řízky na smetaně postup přípravy receptu:

1

Omyté maso nakrájíme na řízky, jemně naklepeme, osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Maso opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji a másle.

2

Řízky zalijeme smetanou a vínem a pánví potřásáme nad plamenem, až se smetana a víno spojí. Podusíme ještě 1 minutu.

3

Pokrm upravíme na talíře a posypeme nasekanou petrželkou.

Poznámka

Podáváme s hráškovou rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept