Paprikové čtverečky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Paprikové čtverečky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 1708 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
1 polévková lžíce | Kmín celý |
100 g | Máslo čerstvé |
200 g | Mouka pšeničná hrubá |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
0,5 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
1 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 863,1mg |
---|---|
Cholesterol | 80,9mg |
Draslík | 40,0mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín celý, Paprika mletá sladká, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Paprikové čtverečky postup přípravy receptu:
1 | Smícháme mouku, jemně nastrouhaný sýr, sladkou papriku, sůl, smetanu, vejce a tuk nebo máslo. |
2 | Suroviny dobře promícháme a těsto necháme hodinu v chladu. |
3 | Potom těsto vyválíme na plát a formičkou ve tvaru čtverečků vykrajujeme. |
4 | Poklademe na plech vyložený pečícím papírem, potřeme žloutkem, posypeme kmínem a pečeme v prudší troubě. |