Zdravý recept

Polévka s jehněčím masem a rýží

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 17082
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

1 stroužek Česnek
150 g Jehněčí maso
1 kávová lžička Ocet rýžový
2 kávová lžička Omáčka sójová
1 ks Pórek
50 g Rýže loupaná
1 špetka Sůl
850 ml Vývar jehněčí
1 ks Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 349 kcal
Kilojoule 1 461kJ
9% Sacharidy 34 g
17% Tuky 13 g
10% Sodík 195 mg
41% Bílkoviny 23 g

Polévka s jehněčím masem a rýží postup přípravy receptu:

1

Maso řádně očistíme, tuk odřízneme, maso pokrájíme na tenké nudličky a odložíme stranou. V mírně osolené vodě uvaříme rýži 10-15 minut doměkka, scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a dáme stranou.

2

Do hrnce vlijeme vývar z jehněčího masa, přivedeme k varu, přidáme jehněčí maso, pórek nakrájený na kolečka, česnek pokrájený na tenké plátky, sójovou omáčku, rýžový ocet a vše vaříme na mírném ohni přikryté 10 minut.

3

Následně vmícháme do polévky rýži, houby nakrájené na tenké plátky, společně povaříme 3 minuty.

4

Odstavíme z ohně, rozdělíme do nahřátých misek a ihned servírujeme.

Poznámka

Obměna: Žampiony nahradíme sušenými čínskými houbami, dle návodu namočenými a pokrájenými na kousky. Přidávají se do polévky společně s masem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept