Polévka s jehněčím masem a rýží - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka s jehněčím masem a rýží
Polévka s jehněčím masem a rýží
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 17082 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
150 g | Jehněčí maso |
1 kávová lžička | Ocet rýžový |
2 kávová lžička | Omáčka sójová |
1 ks | Pórek |
50 g | Rýže loupaná |
1 špetka | Sůl |
850 ml | Vývar jehněčí |
1 ks | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 74,0mg |
Draslík | 727,9mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,8mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 360,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Rýže loupaná, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Ocet rýžový , Omáčka sójová, Pórek, Vývar jehněčí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka s jehněčím masem a rýží postup přípravy receptu:
1 | Maso řádně očistíme, tuk odřízneme, maso pokrájíme na tenké nudličky a odložíme stranou. V mírně osolené vodě uvaříme rýži 10-15 minut doměkka, scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a dáme stranou. |
2 | Do hrnce vlijeme vývar z jehněčího masa, přivedeme k varu, přidáme jehněčí maso, pórek nakrájený na kolečka, česnek pokrájený na tenké plátky, sójovou omáčku, rýžový ocet a vše vaříme na mírném ohni přikryté 10 minut. |
3 | Následně vmícháme do polévky rýži, houby nakrájené na tenké plátky, společně povaříme 3 minuty. |
4 | Odstavíme z ohně, rozdělíme do nahřátých misek a ihned servírujeme. |
Poznámka
Obměna: Žampiony nahradíme sušenými čínskými houbami, dle návodu namočenými a pokrájenými na kousky. Přidávají se do polévky společně s masem.