Recept

Zapékaný humr na fazolích

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 17084

Ingredience

2 ks Cibulka jarní
200 ml Hovězí vývar základní
1 ks Humr
1 hrst Koriandr čerstvý
100 ml Olej rostlinný
1 polévková lžíce Omáčka sójová
2 polévková lžíce Víno rýžové čínské
1 kávová lžička Zázvor celý
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 399 kcal
Kilojoule 1 668kJ
1% Sacharidy 4 g
11% Tuky 8 g
62% Sodík 1 g
128% Bílkoviny 72 g

Zapékaný humr na fazolích postup přípravy receptu:

1

Humra rozkrojíme napůl podélně směrem od hlavy, odstraníme nohy, odkrojíme klepeta a roztlučeme je tupou stranou nože. Nakonec odstraníme vnitřnosti a plíce. Každou polovinu rozkrojíme na čtyři až pět kousků.

2

V pánvičce rozpálíme olej a porce humra krátce, cca 2 min. osmahneme. Ulita musí být jasně oranžová. Poté maso vyjmeme a necháme osušit na papírové utěrce.

3

Olej slijeme, necháme pouze lžíci. Přidáme nadrobno nakrájený česnek, najemno nakrájený zázvor, nakrájenou cibulku, fazolovou omáčku a cca 1 min. povaříme. Vložíme maso, promícháme, zalijeme rýžovým vínem a vývarem, přivedeme k varu a pod pokličkou cca 2-3 min. podusíme.

4

Rozdělíme na talíře, dozdobíme koriandrovými lístky a podáváme.

Poznámka

Použijeme jednoho nebo dva menší humry o celkové hmotnosti cca 800 g.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept