Červené a bílé krevety se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Červené a bílé krevety se zeleninou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 17085 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kávová lžička | Chilli omáčka |
1 polévková lžíce | Cibulka jarní |
1 kávová lžička | Cukr třtinový |
170 g | Hrášek |
450 g | Krevety tygří - loupané |
1 polévková lžíce | Maizena - kukuřičný škrob |
800 ml | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
1 polévková lžíce | Víno rýžové čínské |
1 kávová lžička | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 118,1mg |
Draslík | 140,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,0mg |
Vitamín E | 3,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli omáčka, Cibulka jarní, Cukr třtinový, Hrášek, Olej rostlinný, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Víno rýžové čínské, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Maizena - kukuřičný škrob, Omáčka sójová, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Červené a bílé krevety se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Krevety zbavíme ulit a vnitřností a smícháme s polovinou vaječného bílku, kukuřičným škrobem a špetkou soli. |
2 | Z lusků vyloupeme hrášek a za stálého míchání jej osmahneme na dvou lžících rozpáleného oleje. Cca po 1 min. přidáme cukr a špetku soli, promícháme a po další minutě odstavíme. Hrášek naaranžujeme doprostřed rozehřátého talíře. |
3 | Do pánve vlijeme zbytek oleje, osmahneme na něm krevety, cca po 1 min. vyjmeme a osušíme na papírové utěrce. |
4 | Olej slijeme, ponecháme pouze lžíci a přidáme nadrobno nakrájený zázvor a cibulku. Pánev vrátíme na sporák, nasypeme krevety a za stálého míchání orestujeme. Po minutě přidáme sójovou omáčku, zalijeme rýžovým vínem a důkladně promícháme. |
5 | Polovinu krevet vyjmeme a naaranžujeme na jednu stranu talíře. Ke zbytku přidáme chilli omáčku a rajský protlak a promícháme. Takto vzniklé červené krevety dáme na opačnou stranu talíře a ihned podáváme. |