Zdravý recept

Kari pasta chiang mai

  • Thajsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 17086
Kategorie: Marinády

Ingredience

2 ks Chilli paprička sušená
1 ks Citronová tráva
1 ks Galgan
2 kávová lžička Kmín celý
1 ks Koriandr čerstvý
1 kávová lžička Krevetová pasta
1 kávová lžička Kurkuma
5 kávová lžička Skořice mletá
2 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 780 kcal
Kilojoule 3 262kJ
48% Sacharidy 174 g
13% Tuky 10 g
8% Sodík 156 mg
43% Bílkoviny 24 g

Kari pasta chiang mai postup přípravy receptu:

1

V menší pánvičce pražíme asi minutu semínka koriandru. Pak je z pánve vyjmeme a tentýž postup opakujeme se semínky kmínu. V mixéru pak oboje umixujeme na prášek.

2

Chilli papričky zbavíme stopek a podélně je rozkrojíme ostrým nožem. Vyjmeme z nich semínka a papričky namočíme na cca 2 minuty do horké vody, aby změkly. Poté vodu slijeme a papričky nahrubo nasekáme.

3

V mixéru umixujeme galgán, chilli papričky, voňatku (trávu) citronovou, šalotku, česnek a kurkumu na hladkou pastu.

4

Pak přidáme garnátovou pastu, mletý koriandr, kmín a skořici. Vše ještě chvíli mixujeme, aby pasta byla co nejhladší. V případě, že se suroviny nepojí, přilijeme trochu rostlinného oleje.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept