Recept

Grilovaná vepřová žebírka - II.

  • Thajsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 17087

Ingredience

6 polévková lžíce Cukr palmový
1 ks Koriandr čerstvý
2 ks Omáčka sójová
2 ks Omáčka ústřicová
7 ks Omáčka švestková
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kg Vepřová žebra

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 874 kcal
Kilojoule 3 657kJ
6% Sacharidy 23 g
80% Tuky 60 g
181% Sodík 4 g
105% Bílkoviny 59 g

Grilovaná vepřová žebírka - II. postup přípravy receptu:

1

V mixéru umixujeme česnek a kořen koriandru na hladkou pastu. Ve větší misce smícháme s česnekem, cukrem, švestkovou omáčkou (případně kečupem), sójovou a ústřicovou omáčkou, mletým badyánem (pokud máme), přidáme žebírka, která důkladně potřeme marinádou ze všech stran. Přikryjeme potravinovou fólií a na 3 hodiny (nebo ještě lépe na celou noc) dáme marinovat do lednice.

2

Roztopíme gril (nebo předehřejeme elektrickou troubu). Pokud budeme žebírka péci v troubě, překlopíme je do pekáče i s marinádou. Pečeme ze všech stran asi 45-60 minut.

3

Pokud budeme žebírka grilovat v troubě, potáhneme rošt alobalem a žebírka grilujeme na středně silném ohni po dobu cca 45 minut (nezapomeneme je čas od času obracet a potírat marinádou).

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept