Grilovaná vepřová žebírka - II. - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilovaná vepřová žebírka - II.
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | jeneralka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 17087 |
Ingredience
6 polévková lžíce | Cukr palmový |
1 ks | Koriandr čerstvý |
2 ks | Omáčka sójová |
7 ks | Omáčka švestková |
2 ks | Omáčka ústřicová |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kg | Vepřová žebra |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 202,5mg |
Draslík | 683,7mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Koriandr čerstvý, Omáčka švestková, Omáčka ústřicová, Vepřová žebra mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr palmový, Omáčka sójová, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilovaná vepřová žebírka - II. postup přípravy receptu:
1 | V mixéru umixujeme česnek a kořen koriandru na hladkou pastu. Ve větší misce smícháme s česnekem, cukrem, švestkovou omáčkou (případně kečupem), sójovou a ústřicovou omáčkou, mletým badyánem (pokud máme), přidáme žebírka, která důkladně potřeme marinádou ze všech stran. Přikryjeme potravinovou fólií a na 3 hodiny (nebo ještě lépe na celou noc) dáme marinovat do lednice. |
2 | Roztopíme gril (nebo předehřejeme elektrickou troubu). Pokud budeme žebírka péci v troubě, překlopíme je do pekáče i s marinádou. Pečeme ze všech stran asi 45-60 minut. |
3 | Pokud budeme žebírka grilovat v troubě, potáhneme rošt alobalem a žebírka grilujeme na středně silném ohni po dobu cca 45 minut (nezapomeneme je čas od času obracet a potírat marinádou). |