Hovězí plátky ve sladkokyselé pálivé omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí plátky ve sladkokyselé pálivé omáčce
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | jeneralka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 17088 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
21 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
4 ks | Džus limetkový |
500 g | Hovězí maso zadní |
1 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
1 polévková lžíce | Máta |
2 polévková lžíce | Omáčka rybí |
1 ks | Salát hlávkový |
4 ks | Šalotka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 72,5mg |
Draslík | 687,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 4g |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,5mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli koření mleté, Cukr krupice, Džus limetkový, Koriandr čerstvý, Máta, Omáčka rybí, Šalotka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí plátky ve sladkokyselé pálivé omáčce postup přípravy receptu:
1 | V misce smícháme rybí omáčku, šťávu z limetek, cukr a chilli koření. Přidáme šalotku a nudličky hovězího masa (svíčková, roštěná, zadní). Podle potřeby okořeníme. |
2 | Roztopíme gril nebo předehřejeme elektrickou troubu na program grilování. Pokud grilujeme v troubě, potáhneme rošt alobalem. Na rošt naskládáme plátky masa, z obou stran je osolíme a opepříme a lehce grilujeme na mírném ohni asi 7 minut z obou stran. Maso musí zůstat šťavnaté, měl by z něho odkapávat tuk. Nesmíme je grilovat příliš rychle, aby se nepřipálilo. Nakonec grilované plátky nakrájíme na nudličky. |
3 | Talíře, na kterých budeme maso podávat, obložíme listy hlávkového salátu a na ně naklademe grilované hovězí plátky. Posypeme nasekanými listy koriandru a máty peprné. |