Holštýnské telecí řízky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Holštýnské telecí řízky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 17089 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Kapary sterilované |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 ks | Sardelové řezy |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Telecí kýta |
4 ks | Vejce slepičí |
1,5 dl | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 383,3mg |
Draslík | 902,9mg |
Vláknina | 383,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kapary sterilované, Olej rostlinný, Sardelové řezy, Sůl, Telecí kýta, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Holštýnské telecí řízky postup přípravy receptu:
1 | Do máslem vymaštěného lívanečníku vyklepneme 4 vejce a ozdobíme je kouskem sardelového řezu a kapary. Bílky mírně osolíme a smažíme, až bílky ztuhnou. |
2 | Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme je, osolíme a zrpudka opečeme po obou stranách na 2 lžících oleje. Maso vyjmeme a necháme na teplém místě. |
3 | Tuk od pečení slijeme, do pánve přidáme máslo a mouku, osmahneme a zalijeme vývarem. Osolíme a vaříme, až se bude oddělovat tuk. |
4 | Řízky upravíme na talíře, přelijeme šťávou a poklademe sázenými vejci. |
Poznámka
Podáváme s vařenými bramborami.