Recept

Holštýnské telecí řízky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 17089
Kategorie: Maso

Ingredience

1 polévková lžíce Kapary sterilované
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Olej rostlinný
2 ks Sardelové řezy
1 kávová lžička Sůl
600 g Telecí kýta
4 ks Vejce slepičí
1,5 dl Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 331 kcal
Kilojoule 1 383kJ
0% Sacharidy 1 g
19% Tuky 15 g
74% Sodík 1 g
83% Bílkoviny 47 g

Holštýnské telecí řízky postup přípravy receptu:

1

Do máslem vymaštěného lívanečníku vyklepneme 4 vejce a ozdobíme je kouskem sardelového řezu a kapary. Bílky mírně osolíme a smažíme, až bílky ztuhnou.

2

Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme je, osolíme a zrpudka opečeme po obou stranách na 2 lžících oleje. Maso vyjmeme a necháme na teplém místě.

3

Tuk od pečení slijeme, do pánve přidáme máslo a mouku, osmahneme a zalijeme vývarem. Osolíme a vaříme, až se bude oddělovat tuk.

4

Řízky upravíme na talíře, přelijeme šťávou a poklademe sázenými vejci.

Poznámka

Podáváme s vařenými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept