Benátská telecí játra - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Benátská telecí játra
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 17093 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
300 g | Cibule |
500 g | Játra telecí |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Sůl |
4 polévková lžíce | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
14% Kalorie 268 kcal
Kilojoule 1 121kJ
3% Sacharidy 11 g
17% Tuky 13 g
10% Sodík 196 mg
46% Bílkoviny 26 g
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 417,5mg |
Draslík | 502,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,4mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Játra telecí, Olej rostlinný, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Benátská telecí játra postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli osmažíme na rozehřátém oleji dozlatova a vyjmeme ji. |
2 | Na výpeku asi 2 minuty smažíme odblaněná, na hranolky nakrájená játra, přidáme cibuli a podlijeme vínem. Povaříme 1 minutu, osolíme a ihned podáváme. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou bramborové hranolky.