Vepřové kotlety po selsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové kotlety po selsku
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 17095 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
150 g | Cibule |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
40 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vepřové kotlety |
150 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 75,8mg |
Draslík | 548,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Olej rostlinný, Slanina vepřová, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové kotlety po selsku postup přípravy receptu:
1 | Kotlety omyjeme, maso částečně odřízneme od kosti, naklepeme a po okrajích nařízneme. Osolíme, opepříme a zprudka opečeme po obou stranách na oleji. Kotlety vyjmeme a přendáme na nahřáté talíře. |
2 | Olej od opékání slijeme a na pánvičce rozškvaříme na hranolky nakrájenou slaninu. Přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony a česnek, sůl a osmažíme. |
3 | Kotlety pokryjeme žampionovou směsí. |
Poznámka
Podáváme s opékanými bramborami.