Gruzínská vepřová játra - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Gruzínská vepřová játra
Gruzínská vepřová játra
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 17098 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 ks | Cibule |
200 g | Játra vepřová |
1 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
0,5 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 797,5mg |
Draslík | 538,5mg |
Vláknina | 929,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 59,7mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Játra vepřová, Paprikové lusky čerstvé, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Gruzínská vepřová játra postup přípravy receptu:
1 | V misce z varného skla zpěníme na sádle na kolečka nakrájenou cibuli. Přidáme očištěná, na hranolky nakrájená játra, opepříme je a opečeme. |
2 | Hotová játra osolíme, vyklepneme na ně vejce a bílky necháme bez míchání srazit. |
3 | Pokrm ozdobíme na proužky nakrájenou paprikou a podáváme v misce. |
Poznámka
Vhodná příloha je slané pečivo.