Těstoviny na italský způsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny na italský způsob
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 1710 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
15 g | Česnek |
75 g | Cibule |
75 g | Máslo čerstvé |
1,5 g | Pepř černý mletý |
150 g | Protlak rajčatový |
15 g | Sůl |
525 g | Těstoviny čtyřvaječné |
5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 9,0mg |
Draslík | 19,0mg |
Vláknina | 397,5mg |
Vitamín A | 0,3mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Těstoviny čtyřvaječné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny na italský způsob postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody. |
2 | Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme a necháme je okapat. |
3 | Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a osmažíme na másle dorůžova. Přidáme rajčatový protlak, nastrouhaný česnek, pepř a krátce podusíme. |
4 | Nakonec směs promícháme s těstovinami. |