Bělostná omeleta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bělostná omeleta
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 17101 |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Glutasol |
200 g | Kuřecí maso vařené |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Solamyl |
0,5 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 150,1mg |
Vláknina | 379,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Pažitka, Sůl, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí maso vařené, Pepř černý mletý, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Glutasol nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Bělostná omeleta postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí maso nadrobno nasekáme, osolíme a opepříme. Přidáme nasekanou pažitku, glutasol a Solamyl. Nakonec zlehka vmícháme sníh ušlehaný z bílků a vše spojíme v těsto. |
2 | Na pánvi na rozehřátém oleji upečeme omeletu po obou stranách. |
Poznámka
Podáváme s vařenými bramborami a čerstvou zeleninou.