Telecí ražniči s játry - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí ražniči s játry
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 17103 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
300 g | Játra telecí |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
10 ks | Šalotka |
80 g | Slanina vepřová |
0,5 kávová lžička | Sůl |
300 g | Telecí kýta |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 75g |
---|---|
Cholesterol | 322,6mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,6mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Játra telecí, Olej rostlinný, Šalotka, Slanina vepřová, Sůl, Telecí kýta, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Telecí ražniči s játry postup přípravy receptu:
1 | Očištěná játra, maso a slaninu nakrájíme na tenké plátky a střídavě s očištěnými hlavičkami žampionů a cibulkami napichujeme na jehly. |
2 | Špízy pokapeme olejem a opékáme je na pánvi na oleji po všech stranách asi 10 minut. Opečené špízy osolíme. |
Poznámka
Podáváme s bramborovými hranolky a zeleninovým salátem.