Gratinované plněné žemle - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Gratinované plněné žemle
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 17109 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Okurky nakládané |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 kávová lžička | Sardelová pasta |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
200 g | Sýr játrový |
3 ks | Vejce slepičí |
4 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 288,5mg |
Draslík | 190,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Okurky nakládané, Sýr játrový, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Protlak rajčatový, Sardelová pasta, Sýr Eidam cihla 40%, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Gratinované plněné žemle postup přípravy receptu:
1 | Žemle rozkrojíme na poloviny a vnitřky vydlabeme. |
2 | Smícháme játrový sýr, nadrobno nakrájené okurky a nasekaná, natvrdo uvařená vejce. Přidáme ostatní přísady a vše promícháme. Směsí naplníme vydlabané žemle, pokryjeme je půlkami plátků sýru a gratinujeme v silně vyhřáté troubě, až se sýr roztaví. |