Jednoduchý recept

Smažené sépie s pěti druhy koření

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 17111

Ingredience

1 ks Chilli paprička
8 ks Cibulka jarní
1 kávová lžička Cukr krupice
6 ks Houby čerstvé
1 kávová lžička Koření pěti vůní
3 polévková lžíce Olej rostlinný
2 polévková lžíce Omáčka rybí
2 polévková lžíce Omáčka sójová
1 ks Paprika červená
450 g Sépie
1 polévková lžíce Víno rýžové čínské
15 g Zázvor celý
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 119 kcal
Kilojoule 498kJ
2% Sacharidy 6 g
5% Tuky 4 g
23% Sodík 455 mg
25% Bílkoviny 14 g

Smažené sépie s pěti druhy koření postup přípravy receptu:

1

Sépie nejprve důkladně omyjeme, stáhneme z kůže a necháme oschnout na papírové utěrce. Poté každou rozřízneme a vnitřek rozdělíme šikmými řezy tak, aby vytvořily kosočtvercovou síť. Maso nakrájíme na proužky.

2

V předehřáté pánvičce rozpálíme olej, sépie krátce osmahneme a vyjmeme. Do pánve dáme nastrouhaný zázvor, rozmačkaný česnek, nakrájenou cibulku, na proužky nakrájenou papriku zbavenou semínek, nakrájené chilli papričky bez semínek a na plátky nakrájené houby. Za stálého míchání cca 2 min. orestujeme.

3

Přidáme sépie a prášek z pěti druhů koření. Nakonec vmícháme fazolovou omáčku, sójovou omáčku, cukr a rýžové víno. Přivedeme k varu a asi minutu povaříme. Poté ihned podáváme.

Poznámka

Použijeme cca 2,5cm velký kousek zázvoru. Jarní cibulku nakrájíme napříč na cca 2,5 cm dlouhé proužky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept