Recept

Sépie s paprikou a fazolovou omáčkou

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 17112

Ingredience

1 polévková lžíce Cibulka jarní
4 polévková lžíce Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Olej sezamový
1 polévková lžíce Omáčka sójová
1 ks Paprika zelená
400 g Sépie
1 kávová lžička Sůl
1 polévková lžíce Víno rýžové čínské
0,5 kávová lžička Zázvor celý
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 150 kcal
Kilojoule 626kJ
1% Sacharidy 3 g
10% Tuky 8 g
28% Sodík 567 mg
30% Bílkoviny 17 g

Sépie s paprikou a fazolovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Nejprve připravíme sépie. Z každé odřízneme těsně nad okem chapadélka, z těla vyjmeme průsvitný osten, stáhneme kůži, důkladně omyjeme a necháme osušit na papírové utěrce. Poté každou sépii rozřízneme, vnitřek rozdělíme šikmými řezy tak, aby tvořily kosočtvercovou síť a nakrájíme na menší kousky. Maso vhodíme na několik vteřin do vařící vody, vyjmeme a důkladně osušíme.

2

Zelenou papriku rozkrojíme na malé trojúhelníčky. V pánvi rozpálíme olej a papriku za stálého míchání osmahneme. Přidáme nadrobno nakrájený česnek, zázvor a jarní cibulku, promícháme, po minutě přidáme fazolovou omáčku, zalijeme rýžovým vínem, pokapeme sezamovým olejem a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept