Sépie s paprikou a fazolovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sépie s paprikou a fazolovou omáčkou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 17112 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Cibulka jarní |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Olej sezamový |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 ks | Paprika zelená |
400 g | Sépie |
1 kávová lžička | Sůl |
1 polévková lžíce | Víno rýžové čínské |
0,5 kávová lžička | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 112,0mg |
Draslík | 401,9mg |
Vláknina | 854,9mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,5mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Olej rostlinný, Olej sezamový, Paprika zelená, Sépie, Sůl, Víno rýžové čínské, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sépie s paprikou a fazolovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Nejprve připravíme sépie. Z každé odřízneme těsně nad okem chapadélka, z těla vyjmeme průsvitný osten, stáhneme kůži, důkladně omyjeme a necháme osušit na papírové utěrce. Poté každou sépii rozřízneme, vnitřek rozdělíme šikmými řezy tak, aby tvořily kosočtvercovou síť a nakrájíme na menší kousky. Maso vhodíme na několik vteřin do vařící vody, vyjmeme a důkladně osušíme. |
2 | Zelenou papriku rozkrojíme na malé trojúhelníčky. V pánvi rozpálíme olej a papriku za stálého míchání osmahneme. Přidáme nadrobno nakrájený česnek, zázvor a jarní cibulku, promícháme, po minutě přidáme fazolovou omáčku, zalijeme rýžovým vínem, pokapeme sezamovým olejem a ihned podáváme. |