Recept

Gratinovaný kapr na karí

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 17114

Ingredience

1 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
500 g Kapr obecný
2 kávová lžička Kari koření
3 polévková lžíce Olej rostlinný
150 ml Smetana 33% (šlehačka)
120 g Sýr Eidam cihla 40%
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 397 kcal
Kilojoule 1 662kJ
1% Sacharidy 4 g
37% Tuky 27 g
13% Sodík 256 mg
57% Bílkoviny 32 g

Gratinovaný kapr na karí postup přípravy receptu:

1

Očištěné a omyté porce kapra pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet.

2

Maso osušíme, osolíme a posypeme kari kořením a hladkou moukou. Zvolna opékáme po obou stranách na pánvi na oleji.

3

Opečené porce vložíme do zapékací mísy a obložíme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibulí zpěněnou na oleji. Vše posypeme kari kořením, zalijeme smetanou a posypeme nastrouhaným sýrem. Gratinujeme v troubě, až se sýr roztaví.

Poznámka

Podáváme s rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept