Recept

Kuřecí řízky v žampionové omáčce

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 17116

Ingredience

100 g Cibule
4 ks Kuřecí prsa
20 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej rostlinný
1 polévková lžíce Petržel - nať
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
1 dl Víno bílé
150 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 389 kcal
Kilojoule 1 627kJ
1% Sacharidy 5 g
24% Tuky 18 g
22% Sodík 430 mg
79% Bílkoviny 45 g

Kuřecí řízky v žampionové omáčce postup přípravy receptu:

1

Omyté maso jemně naklepeme, osolíme a opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji. Vyjmeme a přeložíme na nahřáté talíře.

2

Olej od opékání slijeme a do pánve přidáme máslo, očištěné, na plátky nakrájené žampiony a oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli. Vše osmažíme, zalijeme vínem, přivedeme k varu a vmícháme smetanu. Krátce povaříme.

3

Vařící omáčku nalijeme na řízky a pokrm posypeme nasekanou petrželkou.

Poznámka

Podáváme s rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept