Kuřecí řízky v žampionové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí řízky v žampionové omáčce
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 17116 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Cibule |
4 ks | Kuřecí prsa |
20 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
100 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
1 dl | Víno bílé |
150 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 161,5mg |
Draslík | 921,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 60,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej rostlinný, Sůl, Víno bílé, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí řízky v žampionové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso jemně naklepeme, osolíme a opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji. Vyjmeme a přeložíme na nahřáté talíře. |
2 | Olej od opékání slijeme a do pánve přidáme máslo, očištěné, na plátky nakrájené žampiony a oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli. Vše osmažíme, zalijeme vínem, přivedeme k varu a vmícháme smetanu. Krátce povaříme. |
3 | Vařící omáčku nalijeme na řízky a pokrm posypeme nasekanou petrželkou. |
Poznámka
Podáváme s rýží.