Kuřecí řízky s bylinkovým máslem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí řízky s bylinkovým máslem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 17117 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Kuřecí prsa |
60 g | Máslo bylinkové |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 570,0mg |
---|---|
Cholesterol | 128,0mg |
Draslík | 740,0mg |
Vláknina | 31,5mg |
Vitamín A | 60,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo bylinkové, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí řízky s bylinkovým máslem postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso naklepeme, osolíme, poprášíme moukou a rychle opečeme po obou stranách na pánvi na oleji. |
2 | Řízky upravíme na nahřáté talíře a poklademe kopečky bylinkového másla. |
Poznámka
Podáváme s vařenými bramborami nebo se smaženými bramborovými hranolky.
Velice rychlá příprava, pokud dělávám steaky, tak už nepoužívám mouku. Ae může se dát, povrch je pak křupavější. Dala jsem jen nepatrně více oleje a soli dle potřeby. Bylinkové máslo je fajn záležitost, měla jsem udělané s medvědím česnekem. Dá se i zmrazit. Je tady několik receptů, např. č.1850.Za mě palec nahoru.