Šunka v žampionové směsi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šunka v žampionové směsi
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 17119 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
30 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
120 g | Šunka dušená |
4 polévková lžíce | Víno bílé |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 24,0mg |
Draslík | 249,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Olej rostlinný, Sůl, Víno bílé, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šunka v žampionové směsi postup přípravy receptu:
1 | Očištěné, na plátky nakrájené žampiony a cibuli osmahneme na oleji, přidáme česnek utřený se solí, víno a vše prohřejeme. |
2 | Silnější plátky šunky osmahneme na oleji, upravíme na talíře a pokryjeme žampionovou směsí. Povrch pokrmu pokapeme rozehřátým máslem a posypeme nasekanopu petrželkou. |
Poznámka
Podáváme se slaným pečivem jako teplý předkrm.