Recept

Mleté krokety plněné játry

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 17123

Ingredience

2 ks Cibule
100 g Játra vepřová
300 g Maso mleté - mix
2 polévková lžíce Mléko polotučné
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
100 ml Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Slanina vepřová
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
2 stroužek Česnek
1 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 652 kcal
Kilojoule 2 727kJ
4% Sacharidy 15 g
76% Tuky 57 g
17% Sodík 350 mg
35% Bílkoviny 20 g

Mleté krokety plněné játry postup přípravy receptu:

1

Žemli nakrájíme na plátky, navlhčíme mlékem a po chvíli rozmělníme, Přidáme mleté maso, oloupanou, jemně nakrájenou cibuli (1/2 ks), 30 g slaniny nakrájené na kostičky, vejce, mouku, prolisovaný česnek, sůl a koření. Vše dobře promícháme.

2

Z masové směsi tvarujeme 12 tenkých placiček, poklademe je očištěnými, na hranolky nakrájenými játry a stočíme do tvaru malých kroket.

3

Krokety opékáme po všech stranách na rozehřátém oleji. Na talířích je posypeme zbylou cibulí nakrájenou na kolečka a osmaženou na zbylé slanině.

Poznámka

Podáváme s vařenými bramborami a čerstvou zeleninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept