Plněné mleté ptáčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněné mleté ptáčky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 17124 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1,5 ks | Cibule |
250 g | Maso mleté - mix |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
150 g | Párky jemné |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Sádlo škvařené |
40 g | Slanina vepřová |
1 polévková lžíce | Strouhanka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 92,4mg |
Draslík | 102,0mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 84,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maso mleté - mix, Mouka pšeničná hrubá, Párky jemné, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněné mleté ptáčky postup přípravy receptu:
1 | Mleté maso promícháme s vejcem, 1/2 oloupané, nakrájené cibule, strouhankou, moukou, solí a pepřem. |
2 | Z masové směsi vytvarujeme 4 tenké placičky, do středu každé položíme na šikmé plátky nakrájené párky, na kolečka nakrájenou zbylou cibuli a na hranolky nakrájenou slaninu. Okraje masa přeložíme přes náplň a přitiskneme. |
3 | Válečky masa lehce zmáčkneme a opečeme po obou stranách na rozehřátém sádle. |
Poznámka
Podáváme s vařenými bramborami a čerstvou zeleninou.