Jednoduchý recept

Mleté řízky se sardelovým máslem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 17126
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Brambory
40 g Máslo čerstvé
400 g Maso mleté - mix
250 ml Mléko polotučné
100 ml Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sardelová pasta
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 638 kcal
Kilojoule 2 670kJ
2% Sacharidy 8 g
81% Tuky 61 g
6% Sodík 121 mg
28% Bílkoviny 16 g

Mleté řízky se sardelovým máslem postup přípravy receptu:

1

Uvařené, vychladlé brambory rozmačkáme vidličkou, přidáme mleté maso, vejce, pepř, sůl a postupně přiléváme mléko. Vše zpracujeme na hladké těsto.

2

Z těsta vytvarujeme tenké řízky a osmažíme je po obou stranách na oleji.

3

Řízky upravíme na talíře a poklademe máslem smíchaným se sardelovou pastou.

Poznámka

Pokrm můžeme připravit i z mletého telecího masa. Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept