Recept

Smažená jehněčí plec

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 17127

Ingredience

600 g Jehněčí plec
2 polévková lžíce Mléko polotučné
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
100 ml Olej rostlinný
2 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 475 kcal
Kilojoule 1 989kJ
1% Sacharidy 3 g
49% Tuky 37 g
19% Sodík 371 mg
56% Bílkoviny 32 g

Smažená jehněčí plec postup přípravy receptu:

1

Omyté maso nakrájíme na řízky, odblaníme je a vložíme do osolené vařící vody. Krátce povaříme a necháme ve studené vodě vychladnout.

2

Řízky osušíme, obalíme v mouce, vejci rozšlehaném s mlékem a ve strouhance. Zvolna smažíme na rozehřátém oleji po obou stranách dozlatova.

Poznámka

Podáváme s vařenými bramborami nebo s bramborovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept