Smažená jehněčí plec - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažená jehněčí plec
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 17127 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Jehněčí plec |
2 polévková lžíce | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 ml | Olej rostlinný |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 160,7mg |
Draslík | 435,1mg |
Vláknina | 286,2mg |
Vitamín A | 70,6mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jehněčí plec, Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažená jehněčí plec postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na řízky, odblaníme je a vložíme do osolené vařící vody. Krátce povaříme a necháme ve studené vodě vychladnout. |
2 | Řízky osušíme, obalíme v mouce, vejci rozšlehaném s mlékem a ve strouhance. Zvolna smažíme na rozehřátém oleji po obou stranách dozlatova. |
Poznámka
Podáváme s vařenými bramborami nebo s bramborovým salátem.