Skopové kotlety s klobásou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopové kotlety s klobásou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 17128 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
100 g | Klobása Dunajská |
100 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
600 g | Skopové kotlety |
60 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 10,2mg |
Draslík | 115,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 6,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,5mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Olej rostlinný, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása Dunajská, Pepř černý mletý, Skopové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skopové kotlety s klobásou postup přípravy receptu:
1 | Slaninu nakrájíme na hranolky a rozškvaříme. Přidáme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a na hranolky nakrájenou, oloupanou klobásu. Vše osmažíme. |
2 | Očištěné a omyté skopové kotlety lehce naklepeme, osolíme a potřeme utřeným česnekem. Maso opepříme a zprudka opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji. |
3 | Kotlety upravíme na nahřáté talíře, poklademe klobásovou směsí a ihned podáváme. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou opékané brambory a zeleninový salát.