Španělská telecí játra - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Španělská telecí játra
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 17132 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
500 g | Játra telecí |
40 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
8 ks | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl |
150 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 431,4mg |
Draslík | 950,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,1mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Játra telecí, Olej rostlinný, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Španělská telecí játra postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté plátky jater lehce naklepeme, na okrajích nařízneme a zprudka opečeme na oleji tak, aby zůstala uvnitř růžová. Vyjmeme a přendáme na nahřáté talíře. |
2 | Na oleji opečeme omytá, na čtvrtky nakrájená rajčata a vyjmeme je. Do oleje od opékání přidáme máslo a oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, osmažíme ji dozlatova, zaprášíme moukou a znovu osmahneme. Zalijeme vývarem, osolíme a vaříme, až šťáva zhoustne a tuk se odděluje. |
Poznámka
Játra přelijeme šťávou a podáváme s opečenými rajčaty a opékanými bramborami.