Recept

Španělská telecí játra

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 17132
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
500 g Játra telecí
40 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Olej rostlinný
8 ks Rajčata
0,5 kávová lžička Sůl
150 ml Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 305 kcal
Kilojoule 1 276kJ
4% Sacharidy 13 g
21% Tuky 16 g
17% Sodík 333 mg
50% Bílkoviny 28 g

Španělská telecí játra postup přípravy receptu:

1

Očištěné a omyté plátky jater lehce naklepeme, na okrajích nařízneme a zprudka opečeme na oleji tak, aby zůstala uvnitř růžová. Vyjmeme a přendáme na nahřáté talíře.

2

Na oleji opečeme omytá, na čtvrtky nakrájená rajčata a vyjmeme je. Do oleje od opékání přidáme máslo a oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, osmažíme ji dozlatova, zaprášíme moukou a znovu osmahneme. Zalijeme vývarem, osolíme a vaříme, až šťáva zhoustne a tuk se odděluje.

Poznámka

Játra přelijeme šťávou a podáváme s opečenými rajčaty a opékanými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept