Řezy ze svíčkové s křenem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Řezy ze svíčkové s křenem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 17136 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Hovězí svíčková |
2 polévková lžíce | Kečup |
4 kávová lžička | Křen |
40 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
150 ml | Vývar z hovězích kostí |
1 kávová lžička | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 996,1mg |
---|---|
Cholesterol | 76,9mg |
Draslík | 703,5mg |
Vláknina | 359,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí svíčková, Křen, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Vývar z hovězích kostí , Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Řezy ze svíčkové s křenem postup přípravy receptu:
1 | Z očištěné svíčkové nakrájíme 8 řezů, lehce je naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme po obou stranách na oleji tak, aby maso zůstalo uvnitř růžové. Řezy vyjmeme a upravíme na nahřáté talíře. |
2 | Olej z pánve slijeme, na pánev přidáme máslo, vývar, worcester, sůl a vaříme do zhoustnutí. |
3 | Masové řezy potřeme nahřátým kečupem, posypeme nastrouhaným křenem a podlijeme šťávou. |
Poznámka
Podáváme s opékanými bramborami.