Závin bleskový - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Závin bleskový
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 1714 |
Kategorie: | Záviny |
Ingredience
100 g | Cukr krupice |
100 g | Hrozinky |
100 g | Jablka |
1 ks | Máslo pomazánkové |
250 g | Mouka polohrubá |
1 polévková lžíce | Skořice mletá |
50 g | Strouhanka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 98,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hrozinky, Jablka, Skořice mletá, Strouhanka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo pomazánkové, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Závin bleskový postup přípravy receptu:
1 | Mouku a pomazánkové máslo zpracujeme na těsto, které rozdělíme na dva díly. Z každé vyválíme placku, posypeme strouhankou, oloupanými na dílky nakrájenými jablky, posypeme cukrem, skořicí a rozinkami. |
2 | Zavineme, přeneseme na plech s pečícím papírem a v předehřáté troubě prudce upečeme. |
3 | Vychladlé pocukrujeme. |