Recept

Gratinovaný kapr se žampiony

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 17140

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
500 g Kapr obecný
20 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej rostlinný
150 ml Smetana 33% (šlehačka)
150 g Sýr Eidam cihla 40%
1 kávová lžička Sůl
150 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 452 kcal
Kilojoule 1 890kJ
1% Sacharidy 3 g
44% Tuky 33 g
13% Sodík 257 mg
62% Bílkoviny 35 g

Gratinovaný kapr se žampiony postup přípravy receptu:

1

Očištěné a omyté porce kapra pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet.

2

Porce opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji, vyjmeme a přendáme na čistou pánev.

3

Očištěné, na plátky nakrájené žampiony osmahneme na másle, urovnáme kolem porcí kapra a přelijeme smetanou. Pokrm osolíme, posypeme nastrouhaným sýrem a gratinujeme v silně vyhřáté troubě, až se sýr roztaví.

Poznámka

Podáváme s vařenými bramborami nebo dušenou rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept