Gratinovaný kapr se žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Gratinovaný kapr se žampiony
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 17140 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
500 g | Kapr obecný |
20 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
150 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
150 g | Sýr Eidam cihla 40% |
150 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 156,0mg |
Draslík | 537,6mg |
Vláknina | 763,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,5mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Kapr obecný, Olej rostlinný, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Smetana 33% (šlehačka), Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Gratinovaný kapr se žampiony postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté porce kapra pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet. |
2 | Porce opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji, vyjmeme a přendáme na čistou pánev. |
3 | Očištěné, na plátky nakrájené žampiony osmahneme na másle, urovnáme kolem porcí kapra a přelijeme smetanou. Pokrm osolíme, posypeme nastrouhaným sýrem a gratinujeme v silně vyhřáté troubě, až se sýr roztaví. |
Poznámka
Podáváme s vařenými bramborami nebo dušenou rýží.